Amatőr hokisoknak

Ha érdekel a jégkorong, ha most ismerkedsz a sportággal, ha már egy ideje játszotok, ha új trükkökre vágyódsz, ha új csapattagokra vadászol vagy ha csak ellenfél után nézel, akkor jó helyen jársz.

---FONTOS---
---------------------------
A blog a legtöbb blog.hu-tól ellenkezően az ittnei bejegyzések FORDÍTOTT SORRENDBEN épülnek fel, azaz a legfrissebb bejegyzést a sor legvégén találjátok!!! Ebből következik, hogy a bejegyzések dátumozása nem a válósságot tükrözi.

---------------------------

Pálya leírás - Pólus Center, Budapest

2009.11.09. 00:00 :: ta_blogok

Elkezdem a jégkorongozási helyszínek leírásának sorozatát. A vélemények 100%-ig szubjektívak, így ha valakinek más meglátása van, az nyugodtan tegye azt közzé kommentben. Az első helyszín Pólus Center. Azért, mert én itt kezdtem el a jégkorongozási pályafutásomat.

Címszavakban

Megnevezés: Pólus Center Jégpálya

Cím: 1152 Budapest, Szentmihályi út 131.

Web: http://polus.com/hu/szorakozas/jegpalya

Pályához telefon: +36 1 419-40-70

Öltöző: van egy közép méretű, de nem zárható. Van egy kulcs, ami zárja a szekrényeket, oda lehet elhelyezni az értékeket. Két helyes zuhanyzó, hibátlan melegvíz ellátással.

WC: Az üzletközpontét lehet használni, de csak élvédővel vagy cipővel érdemes megközelíteni.

Korcsolyabérlés: van.

Élezés: van.

Hokibolt: na.

Parkolás: az üzletközpont parkolóját lehet használni, ingyenes.

Egyéb: mivel egy üzletközpontról van szó - annak is az étterem részlegéről - számos kaszinó, söröző és étkezde van a pálya körül.

Leírás

A pálya az egyik legkisebb jégfelülettel rendelkezik Budapesten, ha nem a legkisebbel. Legzavaróbb játék közben főleg a keskenysége. Palánkja viszont teljesen rendben van, sehol sem hibás.

Jégminősége a játék elején közepesnek mondható, nincs vele igazán sok gond. Nincsenek benne nagy repedések vagy lyukak. Sima normál felület, még a palánk mentén is. Játék közben viszont nagyon gyorsan kásásodik és végére már nagyon kell tolni a korongot, hogy haladjon. Ez nyilván attól van, hogy a pálya egy üzletközpont étkező részlegén van, ahol olyan húsz fokos lehet a levegő.

Mivel ennyire meleg van és kicsi is a pálya, nagyon könnyen el tud fáradni a játékos. Nincsenek hosszú rávezetések, nyugodtan felépített támadások, nagy összjátékok; inkább rövid támadások, rövid passzok és sprintek jellemzik a játékot.

Van két kis és két közepes méretű kapu a pályához, de felnőtteknek nem ajánlom itt a kapussal való játszást.

Optimális játékos felállás 2:2 vagy 3:3; több csak nagyon kezdők és gyerekek esetén, de akkor sem ajánlom, mert olyankor már nincs hely korcsolyázni.

Azoknak ajánlom, akik most ismerkednek a sporttal, még bizonytalanul mozognak a jégen. Igaz, hogy valószínűleg ugyanakkor a legolcsóbb jégkorongozási lehetőség is ez, így ha épphogy csak négyen-hatan vagytok a csapatban, akkor érdemes egyszer kipróbálni, hátha bejön.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest jégkorong hobbi leiras center polus palya

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorhoki.blog.hu/api/trackback/id/tr401565354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása