Amatőr hokisoknak

Ha érdekel a jégkorong, ha most ismerkedsz a sportággal, ha már egy ideje játszotok, ha új trükkökre vágyódsz, ha új csapattagokra vadászol vagy ha csak ellenfél után nézel, akkor jó helyen jársz.

---FONTOS---
---------------------------
A blog a legtöbb blog.hu-tól ellenkezően az ittnei bejegyzések FORDÍTOTT SORRENDBEN épülnek fel, azaz a legfrissebb bejegyzést a sor legvégén találjátok!!! Ebből következik, hogy a bejegyzések dátumozása nem a válósságot tükrözi.

---------------------------

Telefonálgatások, üzengetések és levelezések helyett.

2009.11.13. 10:15 :: ta_blogok

Minden csapatjátékot űző sportember ismeri azt az érzést, amikor nem tudja, hogy másnap lesz-e edzés és - ha lesz - kik jönnek el. Ezt a kérdést volt hivatott megoldani először a körbe- és lánctelefonálgatás, majd az e-mailezgetés. Az internet korában erre van egy sokkal hatékonyabb, olcsóbb és gyorsabb módszer: a teamhappenings.com

 

A drága és időigényes telefonálgatások, a pontatlan levelezőlisták alternatívájaként alább bemutatom a teamhappenings.com működését. Miképpen lehet csapatot létrehozni, majd hogyan jelentkezhetnek a játékosok az eseményekre.

 

Az egész folyamatnak egy hibája van; csak angolul vagy finnül(!) lehet használni. Igyekszem ugyanakkor olyannyira pontosan leírni a, hogy az mindenkinek egyértelmű legyen.

Először regisztrálnunk kell a csapatunkat:

A böngészőnk címsorába írd be, hogy www.teamhappenings.com

A jobb felső sarokba - a belépésre szolgáló részben - kattints a "Register" gombra

Add meg a következőket:

  • Neved - alap beállításként ezt fogják látni a csapattársaid
  • Felhasználóneved - ezzel fogsz belépni a rendszerbe
  • Jelszavad - ezzel fogsz belépni a rendszerbe
  • Újra a jelszavad
  • E-mail címed - ide kapod a csapatod értesítéseit
  • Kívánt nyelv - angol vagy finn
  • Felhasználási feltételek elfogadása - I approve = elfogadom
  • Ez után kattints rá a "Send data" gombra

Ha a "You have successfully registered" kiírást látod, akkor minden sikerült és a jobb felső sarokban be is tudsz lépni a rendszerbe (Username= felhasználó neved, Password= jelszavad). Kattints a "Log in" gombra.

Miután beléptél látsz egy piros kiírást ("You are not member in any team. This page is available after you belong to some club"), ezzel ne is törődj; a "New Team" fülön válaszd ki a "Create new team" lehetőséget.

Add meg a csapatod nevét és a hozzátartozó jelszót. Fontos, hogy a csapatnév alapján fognak a csapattagok rátalálni a csapatra és ugyanazzal a jelszóval fogják mindannyian felvenni a naptárukba; ezért nem érdemes nagyon nehéz párosítást kitalálni.

 Amint ez megvan, létrejött a csapat. Az "Events" fül alatt válaszd ki a "Calendar" lehetőséget.

Kattints annak a napnak a dátuma melletti fehér képre, amikor legközelebb játszotok; a megjelenő lehetőségek közül válaszd ki a "Add team event" alatti "Weekly" lehetőséget. Ezzel arra a napra egy hetente ismétlődő csapateseményt hozol létre.

A következő ablakban ezeket az adatokat add meg:

  • Esemény neve (pl.: Délelőtti edzés)
  • Esemény helyszíne (pl.: Műjégpálya)
  • Hét napja (Monday - hétfő.... Sunday - vasárnap)
  • Mikortól (óra:perc)
  • Meddig (óra:perc)
  • Mikor lesz az első ilyen esemény
  • Mikor lesz az utolsó ilyen esemény (azaz szezon vége)
  • Honlap cím (ha van)
  • Egyéb információ (ha kell a játékosoknak tudniuk)

Ezzel készen is vagyunk. Rengeteg további beállítási lehetőség van még a rendszerben (pl. emlékeztető küldések, fórum, csoportok kialakítása stb.), de most a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb folyamatot írtam csak le, hogy el tudjátok kezdeni használni.

Miután evvel megvagy - te vagy a csapat "adminisztrátora" - valamilyen módon juttasd el a csapattagoknak a csapatotok nevét és jelszavát (telefon, sms, e-mail, szóban, akárhogyan) és kérd meg őket, hogy iratkozzanak fel a rendszerbe.

 

Játékosok regisztrációs folyamata, csapat keresés és jelentkezés

A böngészőnk címsorába írd be, hogy www.teamhappenings.com

A jobb felső sarokba - a belépésre szolgáló részben - kattints a "Register" gombra

Add meg a következőket:

  • Neved - alap beállításként ezt fogják látni a csapattársaid
  • Felhasználóneved - ezzel fogsz belépni a rendszerbe
  • Jelszavad - ezzel fogsz belépni a rendszerbe
  • Újra a jelszavad
  • E-mail címed - ide kapod a csapatod értesítéseit
  • Kívánt nyelv - angol vagy finn
  • Felhasználási feltételek elfogadása - I approve = elfogadom
  • Ez után kattints rá a "Send data" gombra

Ha a "You have successfully registered", akkor minden sikerült és a jobb felső sarokban be is tudsz lépni a rendszerbe (Username= felhasználó neved, Password= jelszavad). Kattints a "Log in" gombra.

Miután beléptél látsz egy piros kiírást ("You are not member in any team. This page is available after you belong to some club"), ezzel ne is törődj; a "New Team" fülön válaszd ki a "Join to existing team" lehetőséget.

Írd be a keresett csapat nevét vagy annak egy részét.

Válaszd ki a találalati listából a csapatodat.

Add meg azt a nevet, amit a többi játékos látni fog és a csapat jelszavát.

Ha minden jól ment, akkor látnod kéne egy "Joining preformed successfully" kiírást. Most válaszd ki az "Events" fülön a "Calendars" lehetőséget.

A naptárban láthatod összes csapatod időpontját és eddig hányan jelentkeztek rájuk.

Te úgy tudsz jelentkezni, hogy a kívánt eseményre rákattintasz és a naptár felett megjelenő részben megadod a szándékodat (Yes= jövök, Unsure= nem vagyok biztos, No= nem megyek). A lehetőségek feletti "Messages" sorban rövid üzenetet is mellékelhetsz a választásodhoz (pl.: "És hozok még egy embert").

 

Ennyi az egész. Bár leírva soknak tűnhet, valójában a feliratkozással együtt a csapat kész van öt perc alatt és a játékosok még gyorsabban meg tudják találni azt.

Mivel a feliratkozást (regisztrációt) csak egyszer kell megtenni és több héttel előre is jelentkezni lehet a játékokra, nagyon tudom ajánlani a rendszert. Főleg azoknak nagyon jó, akik több csapatban is játszanak és át akarják látni mikor kivel tudnak találkozni; illteve már nem bírják a rengeteg levelet.

Ha szükség van rá, akkor készítek a folyamatról egy képekkel illusztrált verziót is, illetve jobban - teljesen - bemutatom a rendszer mire is jó.

Szólj hozzá!

Címkék: telefon amatőr jégkorong hobbi levelezés hoki keress jelentkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorhoki.blog.hu/api/trackback/id/tr891517406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása