Amatőr hokisoknak

Ha érdekel a jégkorong, ha most ismerkedsz a sportággal, ha már egy ideje játszotok, ha új trükkökre vágyódsz, ha új csapattagokra vadászol vagy ha csak ellenfél után nézel, akkor jó helyen jársz.

---FONTOS---
---------------------------
A blog a legtöbb blog.hu-tól ellenkezően az ittnei bejegyzések FORDÍTOTT SORRENDBEN épülnek fel, azaz a legfrissebb bejegyzést a sor legvégén találjátok!!! Ebből következik, hogy a bejegyzések dátumozása nem a válósságot tükrözi.

---------------------------

Pálya leírás - Marczibányi tér, Budapest

2009.11.08. 16:15 :: ta_blogok

Budai oldal legújabb jégpályáján játszottunk péntek reggel, így következzen onnan egy leírás.

Címszavakban

Megnevezés: Marczibányi Sportcentrum

Cím: 1022 Budapest, Marczibányi tér 16.

Web: http://www.marczibanyi.hu/cms/korcsolya-jegkorong/

Pályához telefon: +36 1 336 0777

Öltöző: Kint sátorban, ami nem zátható; vagy épületben, zárható öltöző - kis méretű.

WC: Toi-toi, valamint van a belső öltözőben egy "normális" is.

Korcsolyabérlés: van.

Élezés: nincs.

Hokibolt: nincs.

Parkolás: utcán, valamint van egy közepes méretű fizető belső parkoló.

Egyéb: büfé, további sportolási lehetőségek (lásd honlapjuk).

Leírás

Egy normális kis pályának nagyjából akkorának kell lennie, mint a Marczibányi téren lévő pálya. Elég hosszú és széles ahhoz, hogy lehessen kényelmesen felállni, passzolni, rávezetni, blokkolni, azaz mindenhez elég nagy, de ugyanakkor elég kicsi ahhoz, hogy kényelmesen le lehessen játszani 3:3, 4:4 vagy akár 5:5 ellen.

A jég minősége ugyanakkor nem a lehető legjobb. A jég alapból könnyen kásásodik és "puhának" tűnik, a felszíne sem egyenletes, egy szép nagy mélyedés kíséri végig a palánkot. Mivel  sátor-pályáról van szó, igen könnyen van olyan meleg, hogy egyébként is kásás és latyakos lesz a pálya. Nem nagyon zavaró, de pl. a széna téri pályán jobb a jég.

Árról nem tudok sokat írni, mivel mi reggel voltunk, amikor egyébként is kedvezményes a jégidő. Most nagyon olcsó volt és kifejezetten megéri odajárni. Nyilván a pontos árat honlapon illetve telefonon keresztül megtudhatjátok.

Kétféle öltözködési lehetőség van. Egyrészt van a pálya mellett közvetlenül egy sátoros lehetőség, büfével és miegymás jóval. Másrészt a pályától 15 méterre található épületben van kulturált öltöző, zuhanyzóval és mellékhelységgel. Ez utóbbi öltözővel csupán annyi kellemetlenség van, hogy a pályához cipővel vagy élvédővel lehet csak eljutni, mert laminált padló van az épületben és díszkő az úton. Egyébként az öltözködéshez éppen hogy elegendő a hely. Ugyanakkor talán ha meg lehet oldani az átöltözést, akkor az elég, mivel végül is nem ez a legfontosabb szempont egy pályánál.

Szerintem a pályamérete maga a tökély kis pályának, csak éppen a jég minőségén lehetne még egy kicsit csiszolni, de talán az is jobb lesz, ha jönnek a fagyok.

Azoknak ajánlom ezt a pályát, akik már egy ideje játszanak, gyerekeknek és most kezdőknek nem. Kell legalább 3:3 játékos, kevesebben nem érdemes elmenni. A kapuk igen kicsik szóval előnyben a pontosan lövő és gyorsan korcsolyázó játékosok (meg persze vannak versenykapuk is, azoknak akik kapussal érkeznek).

Szólj hozzá!

Címkék: budapest amatőr leírás jégkorong buda hoki pálya marczibányi

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorhoki.blog.hu/api/trackback/id/tr951590617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása