Amatőr hokisoknak

Ha érdekel a jégkorong, ha most ismerkedsz a sportággal, ha már egy ideje játszotok, ha új trükkökre vágyódsz, ha új csapattagokra vadászol vagy ha csak ellenfél után nézel, akkor jó helyen jársz.

---FONTOS---
---------------------------
A blog a legtöbb blog.hu-tól ellenkezően az ittnei bejegyzések FORDÍTOTT SORRENDBEN épülnek fel, azaz a legfrissebb bejegyzést a sor legvégén találjátok!!! Ebből következik, hogy a bejegyzések dátumozása nem a válósságot tükrözi.

---------------------------

Pálya leírás - Széna tér, Budapest

2009.11.07. 17:12 :: ta_blogok

Budai oldal talán legjobban ismert jégpályáját, a sokak által kedvelt és látogatott helyszínt vettem górcső alá ma. Következzen a Budaijég, azaz a széna téri pálya leírása.

Címszavakban

Megnevezés: Széna téri jégpálya

Cím: II. kerületben, a Margit körút, Bakfark utca és Varsányi Irén utca által határolt terület

Web: http://www.budaijeg.hu/

Pályához telefon: +36 70 335 2553

Öltöző: Három közepes méretű, szekrények nélküliek.

WC: Normális.

Korcsolyabérlés: van.

Élezés: van.

Hokibolt: van.

Parkolás: utcán, a telken kb. hat autó fér el.

Egyéb: büfé és étterem.

Leírás

A széna téri pálya arról ismeretes, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye minden egyes részeleméről. így nekem is. Mint minden pálya elemzés, most is 100%-ig szubjektív véleményemet fogom leírni, aki másképpen gondolja, az nyugodtan ossza meg a meglátásait a kommentekben.

Kezdjük a legfontosabbnál, a jéggel magával. Reggelente nagyon jó, kifogásolhatatlan a jég minősége, azaz amennyire jó lehet egy szezonális, sátor-pálya jege, annyira jó. Estére viszont már jócskán megviselődik és számos horpadás, mélyedés mutatja a használatát, ezekbe könnyen beleakad a korcsolyánk.

A két belépő helyen a korong igen könnyen ki tud csúszni a pályáról és egyébként is viszonylag kásás a pálya palánk melletti része. Nincs akkora mélyedés, mint a Marczibányi téren - ami kb. 500 méterre van -, de azért néha ott maradhat a korong amikor közel vezetjük a palánkhoz. Ez pedig elkerülhetetlen egy kispályán.

A pálya mérete tökéletes a 3:3 elleni játékhoz. Vannak, akik 4:4-ben játszanak, de jómagam azt már túl zsúfoltnak tartom. A 2:2 meg kevés ide. Nagyon jól eltalált méret egy hat-nyolc fős csapatnak. Viszont az ára nem az.

A pálya bérleti díját nézve sokan az ország legdrágább jegének tartják, mivel könnyen fizethetünk egy játékért 3500 - 5500 Forint közötti összeget fejenként.

Három öltöző van, ahol kényelmesen elfér nyolc-tíz játékos, annál többen már nyomorognak. Szekrények nincsenek és meleg vízre várni kell, mire megérkezik, azaz a hideget folyatni kell bő tíz percig.

Egyénként jó pálya, fantasztikus helyszínen. Mindenkinek ajánlom, aki nem sajnál 3000 Forintot egy játékra és hat-nyolcan vannak meg. Én nagyon szeretem, mert tényleg jobb a jege, mint sok másik kispályáé; és mérete is kellemes.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest amatőr leírás jégkorong buda hobbi tér hoki pálya széna tér széna

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorhoki.blog.hu/api/trackback/id/tr241590782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása