Amatőr hokisoknak

Ha érdekel a jégkorong, ha most ismerkedsz a sportággal, ha már egy ideje játszotok, ha új trükkökre vágyódsz, ha új csapattagokra vadászol vagy ha csak ellenfél után nézel, akkor jó helyen jársz.

---FONTOS---
---------------------------
A blog a legtöbb blog.hu-tól ellenkezően az ittnei bejegyzések FORDÍTOTT SORRENDBEN épülnek fel, azaz a legfrissebb bejegyzést a sor legvégén találjátok!!! Ebből következik, hogy a bejegyzések dátumozása nem a válósságot tükrözi.

---------------------------

Egyszerű cselek és trükkök - egyén II

2009.11.04. 15:57 :: ta_blogok

Újabb öt könnyű kis csel, trükk egyéni játékosoknak, hogy eredményesebb legyen a játékunk. Továbbra sem érdemes semmilyen világ- (vagy jégkorong) megváltó dolgokat várni, simán néhány alap gondolat, ami a játék alapjaira világíthat rá.

Sebesség

Ez igazából nem is annyira trükk, mint technika. Ha sikerül sebességre szert tenned a játékszer vezetéséhez, akkor könnyen ki tudhatsz kerülni akár nálad jobb játékosokat is. Vegyünk egy igen egyszerű példát: ha a piros lámpánál áll egy Ferrari, akkor azt simán meg tudod előzni a Ladáddal, ha nem állsz meg teljesen a lámpa előtt, hanem kettesben gurulva közelíted meg és azonnal elkezdesz gyorsítani, amint látod zöldre váltani a lámpát. A lényeg nagyon egyszerű: ha a kezdő sebbességetek között van a különbség! Igaz, a Ferrari is - a gyorsabb játékos is - könnyen utol tud érni, de van egy pár perc míg te vezetsz és ha kicsi a pálya / pont ki kerül a fedezékből egy csapattársad / átléped evvel a leshatárt, akkor már is értékesíteni tudod azt a pár másodperces előnyödet.
A sebességedet érdemes arra használni, hogy gyorsan olyan helyen menj át a védők során, ahol épp rés van. Védekezésnél pedig arra, hogy gyorsan próbáld elzárni a támadó útját. Itt jön leginkább elő, kinek mekkora a kezdő sebessége és milyen messze volt indulásnál az adott ponhoz induláskor.
Sebességre hogyan lehet szert tenni? Az egyik legnehezebb módja, hogy sosem állsz meg teljesen. Nagyon szép és látványos a hokifék, de avval 0-ra csökkented a sebességedet, azonnal. Onnen pedig ismét idő és energia megindulni. Inkább igyekezz állandó mozgásban maradni, mert annak a lendületét sokkal gyorsabban és takarékosabban tudod felhasználni.
A másik hely, a kapu mögül elindított támadás. Ha nincsenek még nagyon elől a csapattársaid (azaz nem várják a passzt), akkor megpróbálhatsz lendületből megindulni saját kapud mögül. Ezzel tényleg nagyon nagy sebesség többletre tudhatsz szert tenni, hiszen egész pályán tudsz gyorsíani, míg többieknek csak ennek kisebb része áll rendelkezésre ehhez.

Hol a te ütőd, hol az ővé.

Bizonyára észrevetted, hogy vannak olyan játékosok, akik másik oldalon tarják az ütődet, mint te. Ha rávezeted a védőre a korngot, akkor érdemes megnézni, melyik oldalon is tartja ő azt. Ha ezt megfigyelted, akkor próbáld azon az oldalon elmenni mellette, amelyik oldalon nincs az ütője. Evvel rákényszeríted, hogy a gyengébb oldalát használja, megfordítsa a tartási oldalát, ami egyáltalán nem megy mindenkinek gyorsan és könnyedén.

Kerülj, akár nagyot

Ha a védő nem korcsolyázik hátrafelé, hanem feléd / áll egy helyben, akkor ne ijedj meg, hanem simán nagy ívben kerüld ki. Ekkor nem feltétlenül kell a kapu felé mozognod, hanem mehetsz oldalirányba is, majd korrigálod az irányodat, amint hátad mögött tudod a  védődet.

"Nem lehet" kapu mögül gólt ütni.

A fenti mondat az esetek 99.99%-ában igaz, talán csak itt és itt nem az. Ez miért fontos? Ha a támadó túl megy a kapu alapvonalán, akkor nem kell vadul követni őt. Tartsa csak meg magánál a korongot, te meg - mint védő - figyeld, hogy ne tudjon arról az oldalról bepasszolni egy érkező embernek a kapu elé.
A korongnak ki kell jönnie a kapu mögül, hogy gólt lehessen szerezni vele, így elég ha akkor fogod meg azt. Ha bemész a kapu mögé a támadó után, akkor könnyen kipasszolják onnét és egy védővel kevesebben van a csapatod.

Támadj ki

Ha les szabállyal játszotok, akkor gyakran előfordulhat, hogy a korongot a védők kiütik a leshatár mögé. Ekkor - mint védő - ne félj utánna korcsolyázni. Az utolsó játékosuknak ugyanis meg kell várnia, mire minden támadó kikorcsolyázik a határ mögül. Ekkor a koronggal bíró játékos játéktere és passzolási lehetőségei is korlátozottabbak. Ne félj ilyenkor megtámadni, könnyen megzavarod a támadást és akár egy könnyű gólt is szerezhetsz; főleg ha előbb éred el a korongot, mint a támadók leghátsó ember

 

Remélem ezek is segítettek nektek és minél jobban tudjátok szeretni ezt a fantasztikus játékot. Hamarosan jelentkezem a "Csapatra vonatkozó tippek" második részével is és már építem ennek a bejegyzésnek a folytatását is.

Aki meg szeretne csapatot találni magának nézze meg ezt és ezt a bejegyzést. A korábbi egyéni trükköket itt találod meg, csapatra vonatkozókat pedig itt.

Szólj hozzá!

Címkék: játék második amatőr jégkorong hobbi hoki egyén cselek

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorhoki.blog.hu/api/trackback/id/tr721630630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása